Povijest ville Apolon

Priča o Hvaru ili o Farosu, kako je nekoć bio poznat

Priča o Hvaru započinje u poznato antičko doba, točnije u 4. stoljeću prije Krista, kada su otok kolonizirali Grci s otoka Pharos.

Graditelj ville

Don Šime Ljubić, jedan od najuglednijih Hvarana, hrvatski arheolog, povjesničar i književnik, izgradnjom svog mauzoleja i ville spojio je dvije svoje najveće strasti - povijest i Hvar. Nije stoga čudno što je don Šime svoju villu nazvao Apolon, u čast poznatog grčkog boga rođenog na Farosu, koji je postao njegov zaštitnik.

image

Kako je villa postala boutique hotel

Kako bi se ova kultna villa vratila u život i pretvorila u suvremeni hotel, doživjela je redizajn i postala moderna, potpuno opremljena villa. Stoga je glavna nit vodilja obnove ville i mauzoleja bila nastaviti stopama don Šime Ljubića i modernim suvremenim dizajnom u mediteranskom duhu i podneblju očuvati hvarsku antičku baštinu i don Šiminu simboliku.

image

Smještena u antičkom gradu Farosu

Ovaj drevni grad neprocjenjive povijesne baštine bez sumnje će svakog posjetitelja ostaviti bez daha. Šetnja šarenim mediteranskim ulicama do Dominikanskog samostana, preko Tvrdalja – rodnog doma slavnog pjesnika Petra Hektorovića i župne crkve sv. Stjepana, zapravo je šetnja kroz vrijeme i dugu i plodnu povijest grada. Osim povijesnih spomenika i relikvija, Stari Grad će Vas oduševiti i kulturnim događanjima tijekom cijele ljetne sezone. Okružen gustom borovom šumom s plodnim vinogradima i maslinicima, osvježavajućim ljetnim povjetarcem i još mnogo toga, Stari Grad će vam zasigurno pružiti nezaboravan odmor.

Kontakt informacije

+385 91 1778 320

info@apolon.hr

Šetalište Don Šime Ljubića 7, Stari Grad, Hvar Island, Croatia

@2024 Apolon. Sva prava rezervirana.

Dizajn i izrada - DotYourSpot.com