Šetalište Don Šime Ljubića 7, Stari Grad, Otok Hvar, Hrvatska | Michelin Guide Croatia 2018.

APARTMANI

Shape

Apartmani Heritage Ville Apolon sastoje se od predsoblja, sobe i kupaonice. Atmosfera stilski dizajniranog interijera s prostranim prozorima i modernim drvenim namještajem čine svaki apartman tihim, prostranim i ugodnim mjestom za odmor gdje se tradicija spaja sa suvremenim.

Moderno opremljen, Apolon apartman sa svojih 117 m2 pokriva cijeli drugi kat vile čime pruža dodatnu intimu i privatnost.

Muza zaštitnica ljubavne poezije i pjesništva i njezina lira s kojom je u umjetnosti portretirana jedan je od najčešćih motiva hrvatske trubadurske književnosti 16. stoljeća.

Muza Kaliopa zaštitnica je epskog pjesništva i govorništva, a s hvarskom epikom u 16. stoljeću započinje hrvatska renesansa.

Muzi Uraniji, zaštitnici astronomije, značajan je njezin atribut globus i poveznica sa slavnim Putom Svile koji u 12. stoljeću započinje upravo na ovim prostorima.

Shape

DELUXE & SUPERIOR SOBE

Svaka od soba vile pruža miran i otmjen odmor svojim gostima te ima niz pogodnosti i suvremeno dizajniran namještaj koji je standard u svakoj sobi. Delikatno dizajnirane sobe u toplim bojama inspirirane mediteranskim suncem i poviješću zadovoljiti će i najistančaniji ukus naših gostiju.

Za velikog zaljubljenika u povijest kao što je bio don Šime Ljubić, muza zaštitnica povijesti Klio imala je posebno značenje.

Hvarska komediografija sva je prožeta simbolima i atributima muze zaštitnice komedije Talije – komičnim maskama, pastirskim štapovima i bršljanovim vijencima.

Frula ili flauta atributi su Euterpe – muze zaštitnice glazbe i lirike.

Atributi su joj klasovi žita i mistična košara punjena cvijećem, žitom i voćem.

Shape