Šetalište Don Šime Ljubića 7, Stari Grad, Otok Hvar, Hrvatska | Michelin Guide Croatia 2018.

  • Slider 1
  • Slider 1
  • Slider 3

DAŠAK ANTIKE U MODERNOM MEDITERANU

Don Šime Ljubić, jedan od najistaknutijih žitelja Hvara kroz povijest, hrvatski arheolog, povjesničar i književnik, kroz gradnju svoga mauzoleja i ljetnikovca Apolon povezuje dvije svoje najveće ljubavi – povijest i sam otok Hvar.
Priča o Hvaru ili Pharosu započinje još u davna slavna antička vremena, točnije u 4.-om stoljeću prije Krista kada otok koloniziraju Grci s grčkog otoka Parosa od kojega je Hvar i dobio svoje ime. Stoga i sam Ljubić, ponosan na bogatu baštinu i duh svoga rodnog kraja, svojim ljetnikovcem i mauzolejom na simboličan način odaje počast dugoj i bogatoj hvarskoj povijesti, pritom posebno naglašavajući njegove antičke korijene i ostavštinu kojima otok obiluje. Nije čudno da Ljubić svomu ljetnikovcu nadjenjuje ime Apolon, po grčkom bogu rođenomu na Parosu i njegovu zaštitniku, ujedno i bogu glazbe, sunca i kolonizacije, koji su upravo i najprepoznatljiviji simboli Hvara i njegove povijesti. Iz tog razloga, glavna misao vodilja pri renovaciji ljetnikovca i mauzoleja bila je nastaviti njegovim stopama te modernim i suvremenim dizajnom kroz mediteranski duh i podneblje prožeti i sačuvati hvarsku antičku baštinu i simboliku samog don Šime Ljubića.
Ljetnikovac don Šime Ljubića prenamijenjen je u moderno opremljenu vilu sa šest soba, grand apartmanom, restoranom i wine barom. Sobe i apartmani dizajnirani su za maksimalno zadovoljstvo i užitak naših gostiju. Svaka soba opremljena je s klimom, satelitskom TV, wireless internetom, mini-barom i sefom. Vaše zadovoljstvo glavni je prioritet educiranog, profesionalnog i prijateljskog osoblja vile i restorana koji govore više stranih jezika. Održavajući don Ljubićevu fascinaciju znanošću i umjetnošću, svaka soba i apartman u vili nosi ime pojedine grčke muze – mitoloških zaštitnica znanosti i umjetnosti. Zahvaljujući zapanjujućem pogledu na more, modernome dizajnu, pažnji osoblja na svakome detalju i ugodnoj atmosferi, već jedna noć u Vili Apolon učinit će ga Vašim najdražim kutkom na Hvaru!

About Services
About Services
About Services

INFORMACIJE O SMJEŠTAJU

Shape

PRAVILA

Prijava gostiju je od 14:00 do 22:00 sata.

Odjava gostiju je od 07:00 do 10:00 sati.

Uvjeti otkazivanja i plaćanja unaprijed ovise o vrsti sobe.

MINIMUM CHECK IN DOB: 16 GODINA
Dodatni krevetni nisu na raspolaganju.

Boravak manjih kućnih ljubimaca je dozvoljen i ne naplaćuje se.

Plaćanje je moguće izvršiti gotovinom i karticama - VISA, MASTERCARD, DINERS.

SADRŽAJI

Heritage Villa Apolon ima terasu i restoran terasu.

Uz prethodni dogovor mogućnost organizacije obilazaka obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, degustacija domaćih proizvoda, biciklističke ture, posjeta spiljama, korištenje jedrilice sa skiperom i drugih popularnih i zanimljivih aktivnosti.

Bar
Doručak u sobi
Hrana prezentirana novim kulinarskim trendovima koji su bazirani na tradicionalnoj hvarskoj kuhinji
Poznata hvarska vina i žestice
Koriste se brižno selektirane domaće, ekološki proizvedene namirnice.

Besplatno! Bežični pristup internetu dostupan je u cijelom objektu i ne naplaćuje se.

Javno parkiralište dostupno je u blizini objekta uz nadoplatu.

Posluga u sobu
Prijevoz iz/do trajektnog pristaništa
Usluga prijevoza (uz nadoplatu)
Recepcija (24h)
Skladište prtljage
Praonica rublja
Kemijska čistionica
Usluga peglanja
Faks/fotokopiranje

Sef (na recepciji i u svakome apartmanu)
Sobe za nepušače
Zvučno izolirane sobe
Grijanje
Podno grijanje kupaonice
Sobe s antialergijskom posteljinom
Klima-uređaj
Prostor za pušače

KAKO DO NAS

Šetalište Don Šime Ljubića 7, Stari Grad, Otok Hvar, Hrvatska

Shape
SPLIT – STARI GRAD (HVAR)

Svakodnevno je dostupno više trajektnih i katamaranskih linija iz Splita do marine koja se nalazi neposredno pokraj Starog grada, otprilike 15 minuta hoda od Vile Apolon, no postoje i autobusi i taksiji za prijevoz do centra grada. Vremensko trajanje putovanja trajektom na ovoj relaciji je prosječno 2 sata.

HVAR/JELSA – STARI GRAD

Stari Grad je dobro prometno povezan s Hvarom i Jelsom, pa se tako iz oba grada može doći autobusom s više dnevnih linija. Pored toga, na otoku se nalazi i više automobilskih i boat taksija kojima se do Starog Grada stiže za minimalnih 15-tak minuta.

BOL (BRAČ) – JELSA (HVAR) / MILNA (BRAČ) – HVAR (HVAR)

Dvije su katamaranske linije s otoka Brača do Hvara – iz Bola do Jelse te iz Milne do grada Hvara. Dostupno je više dnevnih linija u vrijeme ljetne turističke sezone. Kako do Starog Grada nema izravnih linija s otoka Brača, moguće je iz gradova Jelse i Hvara do Starog Grada doći automobilom, taksijem ili autobusom.

DRVENIK – SUĆURAJ (HVAR) – STARI GRAD (HVAR)

Putovanje trajektnom linijom iz Drvenika (Makarska rivijera) do grada Sućuraja na Hvaru traje 35 minuta. Do Starog Grada je potom moguće doći osobnim automobilom ili taksijem otočkom cestom dugom 60-tak km.